Projecten

Maecenas vel pellentesque massa, vitae sollicitudin tortor. Integer eu egestas nulla, eget consectetur ex. Fusce malesuada neque a arcu luctus, id fringilla massa molestie.

Project naam

Grondeigenaren en rentmeesters spelen een grote rol in de energietransitie. In hun zelfvoorzienendheid ligt een oplossing voor de huidige situatie. Al eeuwenlang zijn veel landgoederen zelfvoorzienend. Het produceren van stroom die je zelf gebruikt, voelt nou eenmaal goed. Vroeger hielden rentmeesters zich voornamelijk bezig met zaken als pacht en houtproductie, tegenwoordig ligt de nadruk op het behoud van ons culturele erfgoed. Rentmeesters denken mee over verduurzaming en creatieve verdienmodellen voor landgoederen. HMC helpt daarbij.

Project naam

Van de wind kun je niet leven, wordt wel eens gezegd. Maar steeds meer agrarische ondernemers richten zich op wind- en zonne-energie naast hun belangrijkste bedrijfsactiviteiten als veeteelt en akkerbouw. Niet zo vreemd. Duurzame energie biedt nieuw financieel perspectief en rendement. Overstappen naar het produceren van duurzame energie vraagt veel van een agrarisch bedrijf. HMC biedt hulp vanuit ervaring.

Project naam

Windenergie op land is momenteel één van de meest efficiënte en goedkope bronnen van duurzame energie. Het is daarom een onmisbare schakel in de energietransitie. Geen wonder dat de Nederlandse overheid een actief beleid voert om de ontwikkeling van windenergie te bevorderen. De meeste gemeenten in Nederland hebben niet voor niets een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid vastgesteld met daarin doelen voor duurzame energie.

#nieuwperspectief

Door onze verschillende achtergronden hebben we veel kennis paraat en staan we dichtbij de grondeigenaren.
We bieden #nieuwperspectief en doen dat altijd op een duidelijke, praktische en vooral persoonlijke wijze.

Doorzoek de website